Ταξιδιωτική οδηγία για τους Έλληνες που θα ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ

Ι. Στ. Παπαδόπουλος
Οι Έλληνες που σκοπεύουν να ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ πρέπει να λάβουν στα σοβαρά υπόψη τους τα εξής και να ξανασκεφτούν σοβαρά την πρόθεσή τους.

1.Τα βράδια πολλές συνοικίες μεγάλων, αλλά και μικρών πόλεων εξουσιάζονται πλήρως από συμμορίες και μεμονωμένους κακοποιούς, οι οποίοι δεν διστάζουν να τραυματίσουν ή σκοτώσουν, εάν εμφανίσει ο ληστευόμενος επισκέπτης οποιαδήποτε διάθεση αντίστασης. Η ζωή δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο σε αυτές τις συνοικίες στις ΗΠΑ.

2.Μεγάλος ο κίνδυνος χρήσης του υπόγειου σιδηροδρόμου μεγάλων πόλεων (φόνοι, ληστείες, βιασμοί). Μην ταξιδεύετε ποτέ μετά τις 9 το βράδυ και μην ταξιδεύετε ποτέ μόνος ή μόνη. Μην ελπίζετε σε βοήθεια από παρευρισκομένους. Καθένας είναι ευτυχής, εάν δεν είναι ο ίδιος το θύμα.

3.Λόγω δικαιολογημένων αντιπαθειών πολλών λαών εναντίον των ΗΠΑ, οι οποίες πολλά χρόνια τώρα αντιπροσωπεύοντας τα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών όπλων και άλλων καταναλωτικών «αγαθών» πιέζουν αφόρητα και επεμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική ζωή πολλών λαών, υπάρχει σοβαρός και άμεσος κίνδυνος από ανατινάξεις κτιρίων, με μεγάλη πιθανότητα εκατοντάδων θυμάτων. Μην επισκέπτεστε επομένως μεγάλα κτίρια, όπου συχνάζουν μεγάλες ομάδες πληθυσμού (δημόσια κτίρια, πολυκαταστήματα, εκθέσεις, μουσεία κ.λπ.).

4.Τα δημόσια πάρκα σε πόλεις και τα δημόσια πάρκα σε βουνά έχουν γίνει χώροι του υποκόσμου και εξαρτώμενων από ναρκωτικά ατόμων (οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό εξαρτώμενων ατόμων και θανάτων από ναρκωτικά στον κόσμο). Επομένως δεν συνιστάται η χρήση τους, ακόμα και την ημέρα.

5.Στις ΗΠΑ υπάρχουν, το λιγότερο, 35.000 ένοπλες συμμορίες με βαριά όπλα που δεν διστάζουν να δίδουν πραγματικές μάχες μέσα σε πόλεις. Μη σας διαφεύγει ότι οποιοδήποτε όπλο πουλιέται με απλή επίδειξη ταυτότητας σε κάθε άτομο άνω των 18 ετών. Όμως, όπως έχει δείξει η καθημερινότητα, ακόμα και μαθητές κατέχουν βαριά όπλα.

6.Αποφεύγετε τις περιοχές σχολείων. Διάφοροι ανήλικοι μαθητές με «ψυχολογικά προβλήματα» που τα δημιουργεί η άρρωστη κοινωνία των ΗΠΑ ανοίγουν πυρ, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, εναντίον συμμαθητών τους και δασκάλων, με πολλαπλά θύματα.

7.Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας τον ρατσισμό της αμερικανικής αστυνομίας. Εάν τελικά αποφασίσετε να ταξιδεύσετε στις ΗΠΑ, αφαιρέστε τυχόν μουστάκι που έχετε και αποφύγετε οτιδήποτε θα θυμίζει Βαλκάνιο ή κάτοικο Ν. Αμερικής. Για κάθε ενδεχόμενο.

8.Μη σας διαφεύγει ότι οι ΗΠΑ είναι από τις λίγες χώρες του κόσμου όπου ισχύει ακόμα η θανατική ποινή και που αυτή επιβάλλεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Κανείς δεν ξέρει, σε μια τέτοια χώρα, πώς και εάν θα μπλέξει.

9.Οι φυλακές των ΗΠΑ φημίζονται επίσης για τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες, ανεξαρτήτως φύλου. Και σε αυτές μπορεί κάποιος να καταλήξει ακόμα και για τροχαία παράβαση.

10.Τέλος, μη σας διαφεύγει ότι αμερικανικά αεροπλάνα πολιτικών αερογραμμών είναι ο πιο αγαπητός στόχος διαφόρων τρομοκρατικών και «απελευθερωτικών» ομάδων και πρέπει να αποφεύγονται.

Αυτή η πληροφόρηση για κανένα λόγο δεν έχει σκοπό να σας αποτρέψει από ένα θαυμάσιο ταξίδι, με θαυμάσιες προοπτικές. Αλλά ο ταξιδιώτης πρέπει συνειδητά να διαλέγει την καταστροφή του.
 

ΤΑ ΝΕΑ, 04-05-1999
Κωδικός άρθρου: A16428N122